Program realizowany w zerówce. Skąd się biorą produkty ekologiczne” to ogólnopolski program edukacyjny opracowany wspólnie z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Celem programu jest zwiększanie świadomości i wiedzy na temat rolnictwa ekologicznego oraz budowanie właściwych nawyków żywieniowych od najmłodszych lat. Główne założenie programu:
 · zrozumienie czym jest rolnictwo i produkty ekologiczne,
 · kształtowanie umiejętności wyboru produktów ekologicznych,
 · propagowanie zdrowego stylu życia,
 · zwiększanie wiedzy i świadomości przedszkolaków o nawykach higieniczno-zdrowotnych.

SAŁATKA KLASY 6A

Klasa szósta  wykonywała sałatki owocowe  poznając  tajniki przygotowywania zdrowych posiłków, ich walory zdrowotne, a także estetykę i higienę przyrządzania posiłków. A wszystko to przy wspólnej, dobrej zabawie!

TORTILLE KLAS PIATYCH

Czy tortilla to zdrowy posiłek? Jak najbardziej tak! Przekonali się o tym uczniowie klas piątych podczas zajęć, na których wykonali własnoręcznie takie zdrowe i smaczne tortille! Aż ślinka cieknie…